dissabte, 2 d’agost del 2008

Trobada mundial de professionals i intel·lectuals catòlics



Acabo de viure una interessant experiència a Nairobi (Kènia). La meva intenció és que Àfrica i els temes africans en general, tinguin una presència freqüent en aquest blog. Avui només vull destacar aquesta última estada meva allà.

Es tractava de participar, com a membre de la delegació catalana (en representació dels moviments de professionals cristians de Catalunya i del Centre d'Estudis Francesc Eiximemis), en l'Assemblea Plenària del Moviment Internacional d'Intel·lectuals Catòlics (MIIC) de Pax Romana.

Pax Romana, organització fundada l'any 1947 (si bé com a organització estudiantil va ser creada molt abans, el 1921) és una federació internacional d'organitzacions de professionals i intel·lectuals catòlics que pretén promoure el compromís social i polític dels cristians a favor de la pau i la justícia social en el món i contribuir al diàleg entre fe i cultura i entre les diferents religions.

He de dir que l'Assemblea ha estat un èxit, per l'àmplia participació de delegats de tots els continents i per haver engegat, amb noves estratègies i amb una gran empenta i il·lusió, un nou quatrienni, amb un nou equip executiu internacional de gran qualitat.

Prèviament a l'Assemblea va tenir lloc, també organitzat pel MIIC, al mateix recinte de la Universitat Catòlica d'Àfrica Est, un Congrés Internacional amb el lema "Governança global, justícia global: Àfrica com a símbol i com a realitat". Va ser un congrès esplèndid, amb una participació massiva de persones vingudes d'arreu d'Àfrica, en el qual va intervenir interessants líders socials i polítics africans, que ens fan pensar que cal mirar aquest continent amb una gran esperança.

Espero tenir ocasió de comentar tot això més endavant. Ara només vull acabar mostrant el meu agraïment al MIIC i als organitzadors de l'Assemblea i del Congrés, que m'han permès viure una gran experiència de relacions humanes i interculturals i, sobretot, una gran experiència de fe i d'església universal.